RFS un UEFA Eiropas līga – kalendārs, prognozes, likmes

Otro reizi trīs sezonu laikā Latvijas spēcīgākā futbola komanda RFS spēlēs kādā no lielajiem Eiropas klubu turnīriem, un šoreiz tā būs Eiropas līga. Iepriekš vēsturē sasniegt 2. spēcīgāko kontinenta turnīru izdevies tikai FK “Ventspils”. Šajā rakstā aplūkosim Eiropas līgas koeficientus, apskatīsim RFS kalendāru un piedāvāsim ieskatu likmēs uz Eiropas līgu.



RFS ceļš līdz Eiropas līgai

Pagājušajā gadā RFS dramatiskā veidā kļuva par Latvijas Virslīgas čempioni. Šis statuss dod ne tikai titulu, bet arī krietni vieglāku ceļu Eirokausu kvalifikācijas turnīrā, jo komanda uzreiz startē Čempionu līgas kvalifikācijā, pretī saņemot arī nomināli vājākas pretinieces. Tas bija arī RFS gadījumā, kas pirmajā kārtā pārliecinoši ar 3:0 un 4:0 pārspēja “Larne” vienību.

Čempionu līgas kvalifikācijas turpinājumā sekoja krietni nopietnāks pretinieks “Bodo/Glimt” izskatā, un jau pēc pirmās spēles rīdzinieki atradās iedzinējos ar 0:4, mājās atzīstot pretinieku pārākumu ar 1:3. RFS kvalifikāciju turpināja Eiropas līgā, un nākamā kārta bija ļoti svarīga, jo panākuma gadījumā klubs automātiski būs garantējis vietu vismaz Konferences līgas pamatturnīrā. Izbraukumā vispirms pārspēta Andoras komanda “Coloma” ar 2:0, bet savu skatītāju priekšā pretinieki sagrauti ar 7:0. Līgas fāze būs!

Spēlēšana Eiropas vai Konferences līgā izšķīrās pēdējā kārtā pret Kipras “APOEL”. Komandas vispirms tikās Rīgā, un RFS ar diviem vārtiem pirmajā puslaikā nodrošināja 2:1 uzvaru. Pēc nedēļas izbraukumā RFS pirmā guva vārtus, otrā puslaika vidū “APOEL” pirmo reizi raidīja bumbu vārtos, bet pēc tam arī kompensācijas laika beigās, tādējādi izraujot pagarinājumu. Viss izšķīrās 11 metru sitienu sērijā, un RFS visas reizes bija precīza, kā rezultātā nodrošinot vietu Eiropas līgā!


Eiropas līgas jaunais formāts

Visi trīs lielie Eiropas kluba turnīri šogad piedzīvo lielas pārmaiņas. Katrā no turnīriem palielinājies dalībnieku skaits, un Eiropas līgā turpmāk spēlēs nevis 32 komandas, bet gan 36. Nav arī vairāk ierastais grupu turnīrs, bet visi klubi samesti vienā katlā, tomēr visas savā starpā arī netiksies, līdz ar to līgas fāzes beigās visu izšķirs sīkumi.

Pirms Eiropas līgas izlozes visas komandas tika sadalītas četros grozos pa deviņām. Katra no turnīra dalībniecēm līgas fāzē aizvadīs astoņas spēles – četras mājās un četras izbraukumā. Lai arī ierasts, ka iepriekš ar vienu pretinieku tika izspēlēts gan mājās, gan viesos, turpmāk būs astoņi pretinieki, tiekoties tikai vienu reizi. Komandām ar izlozes palīdzību tika iedalītas divas komandas no katra groza, bet dators izlēma, kur tiks aizvadītas spēles.

Automātiski TOP16 kārtā iekļūs astoņas labākās komandas, bet 9. līdz 24. vieta aizvadīs kvalifikācijas spēles savā starpā (9. vieta pret 24., 10. pret 23. utt.), cīnoties par atlikušajām astoņām vietām. Pārējām komandām Eiropas līga būs noslēgusies, un neviena no komandām nepārcelsies uz Konferences līgu. Varam būt droši, ka liela interese būs par likmēm uz Eiropas līgu, jo neskaidrība par līgas fāzes iznākumu būs līdz pat pēdējai kārtai.

RFS no pirmā groza ieguva Amsterdamas “Ajax” un Frankfurtes “Eintracht”, no otrā groza tika PAOK un Telavivas “Maccabi”, komanda spēlēs arī pret Kijivas “Dynamo” un “Galatasaray” no trešā groza, kā arī ar “Anderlecht” un FSCB no ceturtā groza.


RFS Eiropas līgas kalendārs

26. septembris, plkst. 22:00, izbraukumā pret FCSB
3. oktobris, plkst. 19:45, mājās pret “Galatasaray”
24. oktobris, plkst. 19:45, izbraukumā pret “Eintracht”
7. novembris, plkst. 22:00, mājās pret “Anderlecht”
28. novembris, plkst. 19:45, mājās pret PAOK
12. decembris, plkst. 22:00, izbraukumā pret “Maccabi”
23. janvāris, plkst. 22:00, mājās pret “Ajax”
30. janvāris, plkst. 22:00, izbraukumā pret “Dynamo”


Eiropas līgas likmes un prognozes

Dalībnieku sastāvs Eiropas līgā ir visai zvaigžņots, jo spēlēs tādas komandas kā “Tottenham”, Mančestras “United” un “Roma”. Visas trīs iepriekšminētās komandas arī ir galvenās favorītes, skatoties uz piedāvātajiem Eiropas līgas koeficientiem. RFS budžeta ziņā krietni atpaliek no visām pārējām komandām, un arī izredzes rīdziniekiem izcīnīt lielo trofeju ir vismazākās.

“Betsafe” totalizators piedāvā arī likmes uz Eiropas līgu par to, kuras komandas būs starp spēcīgākajām astoņām komandām pēc līgas fāzes. Iepriekšminētajam trio “Tottenham”, “United” un “Roma” pievienojas arī tādas zināmas komandas kā “Real Sociedad”, “Porto”, “Athletic”, “Lazio” un “Lyon”, kamēr RFS izredzes būt labāko astotniekā ir vienas no vismazāk ticamākajām.

Rīgā līdz pat janvāra beigām būs lieli futbola svētki. Izbaudīsim tos kopā ar “Betsafe”, kas piedāvā labākās Eiropas līgas likmes un koeficientus! Nedrīkst aizmirst, ka piedāvājumā ir arī dažādas likmes uz RFS.