Desmit bagātākie futbolisti pasaulē

Labi zināms ir fakts, ka augstākā līmeņa futbolisti karjeras laikā var nopelnīt daudz, īpaši, ja spēlē pasaules lielākajās komandās. Anglijas Premjerlīga ir populārākā līga, un tur apgrozās lielas naudas summas, Madrides “Real”, “Barcelona”, Parīzes “Saint-Germain” un Minhenes “Bayern” arī netaupa naudu saviem spēlētājiem. Ņemot vērā visu iepriekš minēto, kuri futbolisti pelna visvairāk? Kurš ir bagātākais futbolists pasaulē? Aplūkosim TOP 10 bagātākos futbolistus 2023. gadā.



Kuri ir bagātākie futbolisti pasaulē?

10. Roberts Levandovskis

Komanda: “Barcelona”

Pēdējā transfēra cena: 50 miljoni eiro, no “Bayern” uz “Barcelona” 2022. gadā

Alga: 31.2 miljoni eiro gadā

Levandovskis praktiski katru sezonu ir savas pārstāvētās komandas labākais vārtu guvējs, tāpēc nav nekāds pārsteigums viņu ieraudzīt 2023. gada bagātāko futbolistu sarakstā. Viņa līgumā pēc pārejas no “Bayern” uz “Barcelona” tika pat iekļauta atlaišanas maksa 500 miljonu eiro apmērā. Minhenē viņš guva 344 vārtus 375 spēļu laikā, savukārt karjeru Barselonā viņš iesāka ar 41 vārtiem 62 mačos, tāpēc varam būt droši, ka savu algu polis atpelna.


9. Harijs Keins

Komanda: “Bayern”

Pēdējā transfēra cena: 100 miljoni eiro un vēl 10 miljoni pie dažādu nosacījumu izpildes, no “Tottenham” uz “Bayern” 2023. gadā

Alga: 33.1 miljons eiro gadā

Varētu teikt, ka ļoti skaisti sanācis, jo nākamais sarakstā ir futbolists, kurš aizvietojis Levandovski Minhenes komandā, – Harijs Keins. Visu karjeru līdz šim Keins pavadīja “Tottenham”, bet 2023. gada vasarā viņš izšķīrās par soli pārcelties uz Minheni. Pirmo 12 spēļu laikā Vācijas Bundeslīgā Keins uzstādīja jaunu līgas rekordu, gūstot 18 vārtus. Protams, ka arī “Tottenham” rindās viņš bija jaudīgs, ko apliecina 278 vārti 430 spēlēs, kā arī vairāki rezultatīvākā spēlētāja tituli. “Bayern” ar 33,1 miljonu lieliem tēriņiem gadā var būt apmierināta.


8. Kevins de Breine

Komanda: Mančestras “City”

Pēdējā transfēra cena: 75 miljoni, no “Wolfsburg” uz “City” 2015. gadā

Alga: 35.8 miljoni eiro gadā

Šķiet, ka pagājusi vesela mūžība kopš Kevins de Breine no “Wolfsburg” pārcēlās uz “City”, turklāt daudzi šaubījās par šo darījumu, ņemot vērā beļģu futbolista nesekmīgo pieredzi “Chelsea”. Skeptiķi tika apklusināti, jo de Breine ir viens no mūsdienu “City” varoņiem, ko papildina trīs izcīnītie tituli 2022. – 2023. gada sezonā. Pepa Gvardiolas trenētie vīri beidzot izcīnīja UEFA Čempionu līgas trofeju, kā arī uzvarēja Premjerlīgā un triumfēja FA Kausā, un de Breine bija viens no galvenajiem panākuma kaldinātājiem. “City” sastāvā de Breine atdevis 153 rezultatīvas piespēles 353 maču laikā, kā arī pats 96 reizes bija precīzs. Šie arī ir tie iemesli, kāpēc viņam maksā daudz!


7. Sadio Manē

Komanda: “Al-Nassr”

Pēdējā transfēra cena: 30 miljoni eiro, no “Bayern” uz “Al-Nassr” 2023. gadā

Alga: 47.8 miljoni eiro gadā

Pēc tam, kad sevi lieliski pierādījis “Southampton” rindās un izpelnījies lielo pāreju uz “Liverpool”, Sadio Manē kļuva par vienu no visu laiku labākajiem uzbrucējiem, kādu šo spēle ir redzējusi. Lielais trijnieks Sanē, Mo Salāhs un Roberto Firmino vairākus gadus dominēja Eiropas futbolā, izcīnot arī Čempionu līgas un Premjerlīgas trofejas, iepriecinot arī Čempionu līgas likmju veicējus. Pēc tam Manē pārcēlās uz Vāciju un pievienojās “Bayern”, taču drīz vien kļuva par Saūda Arābijas komandas “Al-Nassr” spēlētāju. Nav arī nekāds pārsteigums, ka ar pēdējo līgumu futbolists ticis pie lielas naudas summiņas.


6. Mo Salāhs

Komanda: “Liverpool”

Pēdējā transfēra cena: 42 miljoni eiro, no “Roma” uz “Liverpool” 2017. gadā

Alga: 48.7 miljoni eiro gadā

Var teikt, ka “Liverpool” ļoti paveicās, kad 2017. gadā iegādājās Salāhu par salīdzinoši mazu summu, jo turpmākajās sezonās ēģiptietis Liverpūles labā guvis vairāk nekā 200 vārtus. Nevar arī nepieminēt, ka Salāhs kopā ar Jirgenu Klopu aizveda “Liverpool” līdz praktiski visiem iespējamajiem tituliem. Šobrīd Salāhs ir viens no Premjerlīgas galvenajiem spīdekļiem, tāpēc arī ir viens no apmaksātākajiem spēlētājiem pasaulē. Atgādināsim, ka likmes uz Anglijas Premjerlīgu ir vienas no populārākajām pasaulē.



5. Karīms Benzemā

Komanda: “Al-Ittihad”

Pēdējā transfēra cena: par brīvu, no “Real” uz “Al-Ittihad” 2023. gadā

Alga: 97.4 miljoni eiro gadā

Sākot ar Karīmu Benzemā, piedzīvojam iespaidīgu lēcienu algu ziņā, un Benzemā ir viens no ieguvējiem saistībā ar finansiālo pieaugumu Saūda Arābijas futbolā. “Al-Ittihad” par francūža iegūšanu neko nevajadzēja maksāt Madrides “Real”, tāpēc arī palika daudz liekas naudas, kas tika izmantota futbolista algā. Benzemā “Real” krāsās 648 spēļu laikā guva 354 vārtus un atdeva 165 rezultatīvas piespēles, izcīnīja arī četrus “La Liga” titulus, piecas Čempionu līgas trofejas un vēl neskaitāmi daudz citu titulu. Var saprast, par ko Benzemā tiek maksāts.


4. Kilians Mbapē

Komanda: Parīzes “Saint-Germain”

Pēdējā transfēra cena: 180 miljoni, no “Monaco” uz PSG 2017. gadā

Alga: 101 miljons eiro gadā

Kilians Mbapē kļuva par visu laiku dārgāko tīni 2017. gadā un otru dārgāko spēlētāju vēsturē, kad viņš no “Monaco” pārcēlās uz PSG, un 24 gadus vecais futbolists jau paspējis kļūt par vienu no labākajiem vārtu guvējiem. Mbapē ar Francijas izlasi kļuvis par pasaules kausa ieguvēju un vairākas reizes uzvarējis Francijas čempionātā, taču vēl nav kļūts par Čempionu līgas uzvarētāju. Mbapē PSG krāsās guvis vairāk nekā 230 vārtus un vairāk nekā 100 Francijas izlases sastāvā, tāpēc nav pārsteigums, ka jau pavisam drīz viņš būs “Real” spēlētājs.


3. Neimārs

Komanda: “Al-Hilal”

Pēdējā transfēra cena: 90 miljoni eiro, no PSG uz “Al-Hilal” 2023. gadā

Alga: 102.9 miljoni eiro gadā

“Al-Hilal” maksā Neimāram trešo lielāko algu šosezon, kamēr futbolists atkopjas no krustenisko saišu savainojuma. Brazīlijas leģenda jaunajā klubā paspēja aizvadīt vien dažus mačus, kad guva traumu. Neimārs izbaudījis ļoti ienesīgu karjeru, jo savulaik uz PSG viņš pārcēlās no “Barcelona”. Tiek ziņots, ka viņš pelna vairāk nekā 100 miljonus eiro Saūda Arābijā. Ja būsim precīzi, tad 102.9 miljoni par katriem gūtajiem vārtiem, kas nav slikti.


2. Lionels Mesi

Komanda: Maiami “Inter”

Pēdējā transfēra cena: par brīvu, no PSG uz “Inter” 2023. gadā

Alga: 124 miljoni eiro gadā

Ļoti interesants fakts ir, ka Lionels Mesi jau ļoti ilgus gadus bijis viens no labākajiem futbolistiem, tomēr ne reizi par viņu nav samaksāts transfērs. “Barcelona” ieguva futbolistu no “Newell Youth”, kad Mesi vēl bija mazs zēns. 2021. gadā viņš atstāja Barselonu un pievienojās PSG, un līgums bija noslēdzies. Pēc tam, kad beidzās sadarbība ar Parīzes komandu, viņš pārcēlās uz MLS komandu “Inter”. Ja nav jāmaksā transfērs, tad komandas mēdz piešķirt dāsnus bonusus. Tiek ziņots, ka Mesi sezonā pelna otro lielāko algu, kas ir 124 miljoni. Ņemot vērā, ka 778 spēļu laikā “Barcelona” rindās viņš guva 672 vārtus un atdeva 303 rezultatīvas piespēles, par lielo summu var arī nebrīnīties. Nevaram aizmirst arī lielos panākumus Argentīnas izlasē – uzvara “Copa America” un pasaules kausā.


1. Krištianu Ronaldu

Komanda: “Al-Nassr”

Pēdējā transfēra cena: brīvais aģents

Alga: 238.8 miljoni eiro gadā

Neviens cits kā Krištianu Ronaldu ir 2023. gada bagātākais futbolists! Interesanti, ka viņš saņem gandrīz divreiz vairāk nekā otrajā vietā esošais Lionels Mesi. Pēc tam, kad Mančestras “United” pārtrauca sadarbību ar Ronaldu 2022. gada novembrī, portugālis tika pie 238.8 miljonu lielas algas “Al-Nassr” komandā. Bijušais “Real” spīdeklis spoži mirdz arī Saūda Arābijā, gūstot vārtus gandrīz katrā mačā. Ko tādu viņš paliecināja arī Madridē, izceļoties ar 450 vārtiem 438 mačos. Jāatgādina, ka savulaik viņš spēlēja arī Itālijas “Serie A”.


Bagātākais futbolists pasaulē… Faiks Bolkiahs

Nebēdz prom, mums vēl ir ko stāstīt!

Protams, ja mēs runājam par gada algu, tad Krištianu Ronaldu bijis bagātākais futbolists 2023. gadā. Situācija pamainās brīdī, ja mēs runājam par vērtīgāko, jo tad ir viens cilvēks, kurš var pārspēt gan Ronaldu, gan Mesi. Viņš spēlē Taizemes komandā FC “Chonburi”. Faiks Bolkiahs ir profesionāls futbolists no Brunejas, kurš spēlē uzbrucēja pozīcijā un ir savas valstsvienības kapteinis, taču pats interesantākais par Balkiahu ir tas, ka viņa tēvs ir Brunejas princis, bet onkulis – Brunejas sultāns. Tas nozīmē, ka Faika kopējā vērtība ir ap 18.3 miljardiem eiro. Jā, tu nepārlasījies. Miljardi! Pat visu iepriekšminēto futbolistu kopējā vērtība nestāv šim klāt.

Salīdzināšanai: Lionela Mesi kopējā vērtība esot ap 551 miljonu eiro, bet Krištianu Ronaldu sakarā tiek minēti 459 miljoni.

Kuri ir bagātākie futbolisti pasaulē pēc kopējās vērtības?

1) Faiks Bolkiahs – 18.3 miljoni eiro
2) Mateu Flamini – 12.9
3) Lionels Mesi – 551
4) Krištianu Ronaldu – 459
5) Deivids Bekhems – 413
6) Deivs Vīlens – 193
7) Neimārs – 184
8) Zlatans Ibrahimovičs – 175
9) Kilians Mbapē – 165
10) Veins Rūnijs – 156
11) Ronaldo Nazario – 147
12) Aleksandrs Pato – 133