2024/2025 sezona: viss, kas jāzina par Premjerlīgu, Serie A, La Liga, Bundeslīgu un Ligue 1

Pēc aizraujošas vasaras ar Eiropas čempionātu futbolā, “Copa America” un arī olimpisko futbolu nacionālo futbola čempionātu līgu sezona ir atpakaļ! Anglijas Premjerlīga, “La Liga”, “Serie A”, Bundeslīga un “Ligue 1” savas sezonas sāks tuvākajās dienās un nedēļās, tāpat kā vairākas komandas no citām līgām visā kontinentā. Aplūkosim svarīgākos spēļu datumus, prognozes katrā līgā un galvenos spēlētājus, kuriem pievērst uzmanību!



Anglijas Premjerlīga 2024/2025

Kad sākas Premjerlīgas sezona?

2024./2025. gada Anglijas Premjerlīgas sezona sāksies piektdien, 16. augustā ar spēli starp Mančestras “United” un “Fulham”. Visas 20 komandas aizvadīs sezonas noslēdzošo maču svētdien, 2025. gada 25. maijā.


Svarīgākās spēles

  • Sestdiena, 31. augusts – Mančestras “United” pret “Liverpool”
  • Sestdiena, 14. septembris – “Tottenham” pret “Arsenal”
  • Sestdiena, 21. septembris – Mančestras “City” pret “Arsenal”
  • Sestdiena, 30. novembris – “Liverpool” pret Mančestras “City”
  • Sestdiena, 7. decembris – “Everton” pret “Liverpool”
  • Sestdiena, 14. decembris – Mančestras “City” pret Mančestras “United”
  • Sestdiena, 4. janvāris – “Liverpool” pret Mančestras “United”
  • Otrdiena, 14. janvāris – “Arsenal” pret “Tottenham”
  • Sestdiena, 1. februāris – “Arsenal” pret Mančestras “City”
  • Sestdiena, 22. februāris – Mančestras “City” pret “Liverpool”
  • Sestdiena, 5. aprīlis – Mančestras “United” pret Mančestras “City”

Čempionu līgas komandas

Mančestras “City”, “Arsenal”, “Liverpool” un “Aston Villa”

Eiropas līgas komandas

“Tottenham” un Mančestras “United”

Konferences līgas komandas

“Chelsea”

Premjerlīgai pievienojušās komandas

Lesteras “City”, “Southampton” un “Ipswich Town”


Mūsu Anglijas Premjerlīgas prognozes

Izskatās, ka mūs sagaida vēl viena aizraujoša Premjerlīgas sezona, kurā Mančestras “City” un “Arsenal” plecu pie pleca cīnīsies par titulu, tomēr komandas kā “Liverpool”, “Tottenham”, Mančestras “United”, “Chelsea”, “Aston Villa” un “Newcastle” arī startēs ar lielām ambīcijām attiecībā uz titulu. Lai gan tas varētu šķist garlaicīgi neitrālam fanam, mēs ticam, ka Mančestras “City” izcīnīs 5. titulu pēc kārtas, tikai par mata tiesu apsteidzot “Arsenal” un “Liverpool”, bet prognozējam, ka Mo Salāhs izcīnīs “Golden Boot”, iespējams, savā pēdējā sezonā Liverpūlē.

“Tottenham” un Mančestras “United” noslēgs labāko piecinieku, bet visas piecas komandas kvalificēsies UEFA Čempionu līgai, pateicoties uzlabotajiem UEFA koeficientiem. “West Ham United” pārsteigs cilvēkus un kvalificēsies Eiropas līgai, pateicoties labam vasaras darbam, kamēr “Aston Villa” mocīsies gan vietējā čempionātā, gan Čempionu līgā. Diemžēl mēs prognozējam, ka “Southampton” un “Ipswich Town” pēc sezonas beigām atgriezīsies “Championship”, bet Lesteras “City” saglabās vietu Premjerlīgā – “Nottingham Forest” kļūs par trešo, kas dosies līgu zemāk.


Zvaigznes, kam pievērst uzmanību

Šobrīd Anglijas Premjerlīgā spēlē ļoti daudzi talantīgi uzbrucēji. Ērlingam Holannam, Bukajo Sakam, Mo Salāham, Heungam-Minam Sonam, Rasmusam Hoijlundam, Koulam Palmeram, Aleksandram Isakam un Oli Vatkinsam noteikti būs mērķis kļūt par rezultatīvāko spēlētāju. Labākie uzbrucēji gan ir pilnībā nekas bez saviem spēles veidotājiem, sākot no Kevina de Bruines “Man City”, turpinot ar Martinu Odegārdu “Arsenal” un beidzot ar Džeimsu Madisonu “Tottenham”. Ja runājam par vasarā parakstītajiem spēlētājiem, vērts apskatīt Pedro Neto, Emilju Smitu-Rouvu, Lukasu Vergvalu un Krisensio Samervillu, kuriem varētu būt lieliskas sezonas.


La Liga 2024/2025

Kad sākas “La Liga” sezona?

2024./2025. gada “La Liga” sezona sāksies ceturtdien, 15. augustā ar spēli starp “Athletic” un “Getafe”, bet tajā pašā vakarā “Real Betis” uzņems “Girona”. Visas 20 komandas savu pēdējo sezonas spēli “La Liga” aizvadīs svētdien, 25. maijā.


Svarīgākās spēles

  • 29. septembris – “Atletico” pret “Real”
  • 27. oktobris – “Real” pret “Barcelona”
  • 22. decembris – “Barcelona” pret “Atletico”
  • 9. februāris – “Real” pret “Atletico”
  • 16. marts – “Atletico” pret “Barcelona”
  • 11. maijs – “Barcelona” pret “Real”

Čempionu līgas komandas

Madrides “Real”, “Barcelona”, “Girona” un Madrides “Atletico”

Eiropas līgas komandas

“Athletic” un “Real Sociedad”

Konferences līgas komandas

“Real Betis”

“La Liga” pievienojušās komandas

“Leganes”, “Valladolid” un “Espnayol”


Mūsu “La Liga” prognozes

Acīmredzamā prognoze ir tāda, ka 2024./2025. gada sezonā par čempioni kļūs Madrides “Real”. Mēs pat esam gatavi apgalvot, ka Karaliskais klubs triumfēs ar 20 punktu pārsvaru pār 2. vietā esošo “Barcelona”! Madrides “Atletico”, visticamākais, izcīnīs 3. vietu, kamēr “Girona” varētu būt lielas grūtības saglabāt labo sniegumu vietējā čempionātā, paralēli spēlējot arī Čempionu līgā. “Athletic”, “Real Sociedad” un “Real Betis” lūkos iespraukties labāko četriniekā. Ja Bilbao izdosies noturēt Niko Viljamsu, mēs prognozējam viņu vietu TOP4, bet, ja tas neizdosies, tad – “Real Sociedad”.

“Golden Boot” ieguvējs šosezon būs Kilians Mbapē – bez jebkādiem pārsteigumiem. Tomēr varētu būt liela cīņa pret gūtajiem vārtiem Madrides “Real” rindās starp Mbapē, Vinisiusu, Džūdu Belingemu & Co, tāpēc neko nevar zināt. Otrā tabulas galā “Leganes” un “Valladolid” ir favorītes uz izkrišanu. Mēs domājam, ka “Espanyol” paliks augstākajā sabiedrībā, bet “Rayo Vallecano” noslīdēs līdz 17. vietai.


Zvaigznes, kam pievērst uzmanību

“La Liga” ir pilna ar skatāmiem spēlētājiem. Madrides “Real” ir Kilians Mbapē, Vinisiuss, Belingems, Rodrigo un arī Valverde un Čuamenī. “Barcelona” komandā mēs gribam redzēt Laminu Jamalu, un vai viņš spēs turpināt spēlēt tāpat kā Eiropas čempionātā, laukumā kopā ejot ar Levandovski, Pedri, Gavi, Gundoganu un citiem. Jāskatās uz Niko Viljamsu “Athletic” (vai arī citā komandā, kurā viņš nonāks). Madrides “Atletico” veikusi vienu no iespaidīgākajiem vasaras darījumiem, piesaistot Hulianu Alvaresu no Mančestras “City”.


Serie A 2024/2025

Kad sākas “Serie A” sezona?

2024./2025. gada Itālijas A sērijas jeb “Serie A” sezona sākas sestdien, 17. augustā, kad norisināsies četras spēles. “Genoa” pret “Inter” un “Parma” pret “Fiorentina” ievadīs jauno sezonu, kam sekos “AC Milan” un “Torino”, kā arī “Empoli” un “Monza” cīņas vēlāk vakarā. Sezonas pēdējās spēles norisināsies 26. maijā.


Svarīgākās spēles

  • 22. septembris – “Inter” pret “Milan”
  • 27. oktobris – “Inter” pret “Juventus”
  • 24. novembris – “Milan” pret “Juventus”
  • 5. janvārus – “Roma” pret “Lazio”
  • 19. janvāris – “Juventus” pret “Milan”
  • 2. februāris – “Milan” pret “Inter”
  • 16. februāris – “Juventus” pret “Inter”
  • 13. aprīlis – “Lazio” pret “Roma”

Čempionu līgas komandas

“Atalanta”, “Bologna”, “Inter”, “Juventus” un “Milan”

Eiropas līgas komandas

“Roma”

Konferences līgas komandas

“Fiorentina”

“Serie A” pievienojušās komandas

“Como”, “Parma” un “Venezia”



Bundeslīga 2024/2025

Kad sākas Vācijas Bundeslīgas sezona?

2024./2025. gada Vācijas Bundeslīgas sezona sāksies 23. augustā ar spēli starp “Borussia M” un Leverkūzenes “Bayer”. Sezonas noslēguma spēles risināsies 17. maijā.


Svarīgākās spēles

  • 28. septembris – “Bayern” pret “Bayer”
  • 30. novembris – “Borussia D” pret “Bayern”
  • 11. janvāris – “Borussia D” pret “Bayer”
  • 15. februāris – “Bayer” pret “Bayern”
  • 12. aprīlis – “Bayern” pret “Borussia D”
  • 10. maijs – “Bayer” pret “Borussia D”

Čempionu līgas komandas

“Bayer”, “Stuttgart”, “Bayern”, “RB Leipzig” un “Borussia D”

Eiropas līgas komandas

“Eintracht” un “Hoffenheim”

Konferences līgas komandas

“Heidenheim”

Bundeslīgā iekļuvušās komandas

“St. Pauli” un “Holstein Kiel”


Mūsu Vācijas Bundeslīgas prognozes

Galvenais šīs sezonas Vācijas Bundeslīgā ir – vai “Bayer” spēs otro gadu pēc kārtas pārspēt “Bayern” cīņā par titulu? Leverkūzenei izdevies paturēt galveno treneri un saglabāt lielāko daļu spēlētāju kodolu – komandu, kas nepiedzīvoja nevienu zaudējumu Bundeslīgā. Mēs gan prognozējam, ka Harijam Keinam beidzot 2025. gadā izdosies izcīnīt pirmo trofeju. “Bayern” savu sniegumu uzlabos, un citas komandas noteikti vairāk pievērsīsies “Bayer” apturēšanai – šīm abām lietām vajadzētu veicināt to, ka Minhene kļūs par čempioni. Keins, protams, atkal būs rezultatīvākais spēlētājs.

Tāpat mēs sagaidām, ka Dortmundes “Borussia” atkal būs labāko četriniekā, bet “Stuttgart” izlidos ārpus Čempionu līgas zonas, jo starpsezonā zaudēts galvenais uzbrucējs Serū Girasī, kurš devies uz Dortmundi. Tabulas lejasdaļā “St. Pauli” un “Holsten Kiel” ir favorītes uz Bundeslīgas atstāšanu, taču kas pievienosies? “Mainz”, “Borussia M”, “Union Berlin” un “Bochum” pagājušajā sezonā mocījās, bet mēs prognozējam, ka jebkura no šīm komandām uzvarēs “play-off” spēles par palikšanu.


Zvaigznes, kam pievērst uzmanību

Ja tu neesi patīkami satraukts redzēt četrinieku, kas sastāv no Harija Keina, Serža Gnabrī, Jamala Musialas un Maikla Olisa, mēs nezinām, ko tev teikt. Pievieno Leroju Sanē, Tomasu Milleru un Matīsu Telu “Bayern” priekšējai līnijai, kas sastāda ļoti plašu sarakstu ar spēlētājiem, no kā izvēlēties. Ironiski, bet lielākā zvaigzne, kam pievērst uzmanību “Bayern” komandā, varētu būt galvenais treneris Vinsents Kompanī. Daudz ko cīņā par titulu noteiks tas, vai Kompanī spēs atgriezt Minhenē viegli spēlējošo uzbrukuma futbolu. Daudzas zvaigznes ir arī “Bayer”, ieskaitot Florianu Vircu, Džeremiju Frimpongu un Granitu Džaku. Esam ļoti ieinteresēti redzēt, kā Dortmundē veiksies Serū Girasī, kuram ir visas dotības, lai paceltu komandu augstāk tabulā.


Ligue 1 2024/2024

Kad sāksies Ligue 1 sezona?

2024./2025. gada “Ligue 1” sezona sāksies 18. augustā ar spēli starp “Le Havre” un iepriekšējās sezonas čempioni Parīzes “Saint-Germain”. Visas 20 komandas savu sezonas pēdējo spēli aizvadīs 18. maijā.


Svarīgākās spēles

  • 1. septembris – “Lille” pret PSG
  • 15. decembris – “PSG” pret “Lyon”
  • 5. janvāris – “Monaco” pret PSG
  • 9. februāris – PSG pret “Monaco”
  • 2. marts – PSG pret “Lille”
  • 23. februāris – “Lyon” pret PSG

Čempionu līgas komandas

Parīzes “Saint-Germain”, “Monaco”, “Brest” un “Lille”

Eiropas līgas komandas

“Nice” un “Lyon”

Konferences līgas komandas

“Lens”

“Ligue 1” pievienojušās komandas

“Auxerre”, “Angers” un “Saint-Etienne”


Mūsu “Ligue 1” prognozes

Mēs iesim pilnīgi citādāku ceļu un prognozēsim, ka PSG neizcīnīs “Ligue 1” titulu šosezon. Komandā parādījies liels tukšums Kiliana Mbapē izskatā, un parīziešiem beidzot jāizveido komanda nevis jāpaļaujas uz spēlētājiem kā Neimārs, Mbapē un Mesi. Tam vajadzētu paņemt laiku, un “Monaco”, “Brest” un “Lille” negrasās Parīzei dot šo laiku, kā rezultātā mēs redzam citu komandu izcīnām titulu.

Tabulas otrā galā prognozējam, ka “Angers” un “St-Etienne” ceļos līgu zemāk, “Auxerre” saglabās un nekritīs, taču to izdarīs “Le Havre”.


Zvaigznes, kam pievērst uzmanību

Bēdīgā patiesība ir tāda, ka daudzi zvaigžņoti spēlētāji atstājuši “Ligue 1”, un Mbapē bija pēdējais, kurš spēlēja “Ligue 1”. Protams, līgā joprojām ir tādi spēlētāji kā Donnarumma, Markvinjos, Fabians Ruizs, Randals Kolo Muani un daudzi citi PSG spēlētāji. Desīrs Doue arī ir viens no tiem, kam jāpievērš uzmanību.


Čempionu līga 2024/2025

Kad sāksies Čempionu līgas sezona?

2024./2025. gada Čempionu līgas sezona sāksies 17. septembrī un turpināsies līdz pat 29. janvārim. Izslēgšanas turnīrs sāksies 11. februārī un noslēgsies ar finālu “Allianz Arena” 31. maijā.


Mūsu Čempionu līgas prognozes

Lai gan viņi ir lieli favorīti izcīnīt kārtējo Čempionu līgas trofeju, mēs prognozējam, ka Madrides “Real” piedzīvos šokējošu zaudējumu TOP16 kārtā. Tā vietā mēs ticam, ka Minhenes “Bayern” spēs pārsteigt ļoti daudz cilvēku un aiziet līdz pat trofejai. Ja nē, tad Anglijas trio Mančestras “City”, “Arsenal” un “Liverpool” ir labas opcijas titula prognozēm.