Amerikāņu futbola likmju padomi

Amerikāņu futbols ir viens no populārākajiem sporta veidiem, un aizvien vairāk cilvēku vēro spēles tiešraidē, ko veicina sporta veida popularitātes pieaugšana, ieskaitot Eiropu, par vienu no galvenajiem iemesliem esot spēļu norisei ārpus Ziemeļamerikas.

Tāpat šis sporta veids kļuvis par vienu no likmju veicēju iecīnītākajiem. Katra spēle piedāvā plašas likmju izdarīšanas iespējas, kā arī pieejami dažādi derību tirgi, uz kuriem var izdarīt likmes visas sezonas garumā, piemēram, kura komanda izcīnīs “Super Bowl” vai kurš spēlētājs tiks atzīts par vērtīgāko jeb MVP.

Pirms likmju veikšanas uz NFL ir svarīgi veikt izpētes procesu un gūt pilnu saprašanu par pieejamajiem tirgiem un koeficientiem, ko piedāvā “Betsafe”.

Turpinājumā piedāvāsim dažus amerikāņu futbola likmju padomus, noteikumus un uzvarošās stratēģijas, kas būs noderīgas, kad veiksi likmes. Tu spēsi arī izvairīties no ierastajām kļūdām, ko pieļauj sporta likmju iesācēji.



Svarīgas lietas, kas jāzina par amerikāņu futbolu

Ja vēlies veikt gudras amerikāņu futbola likmes, mēs iesakām ievākt pēc iespējas vairāk informāciju par sporta veidu kopumā pirms skaties uz pieejamajiem likmju tirgiem mūsu mājaslapā.

Viens no labākajiem veidiem, kā apgūt sporta veidu, ir saprast noteikumus. Pavisam vienkāršākajā formā – komanda, kas mača beigās guvusi visvairāk punktu, būs arī uzvarētāja. Komandas pie punktiem var tikt visdažādākajos veidos, bet vispopulārākie ir piezemējums un gūti vārti. Piezemējumu mēdz arī apzīmēt ar “TD”, un tā vērtība ir seši punkti, bet uzreiz pēc tam komandas var tikt arī pie diviem punktiem vai viena. Par gūtiem vārtiem piešķir trīs punktus. Tāpat divus punktus komandas var saņemt “safety” situācijā. Tos iegūst aizsardzībā esošā komanda, ja uzbrucēji kļūdās un tiek apturēti savā piezemējuma zonā. Šādi notiek reti, tomēr der atcerēties.

Komandām jāizskrien cauri desmit jardiem ar bumbu rokās, un tam tiek doti četri mēģinājumi. Ja arī pēdējā reizē tas neizdodas, tā tiek traktēta kā kļūda. Šī iemesla dēļ būs vērojami gadījumi, kad komanda atsakās no bumbas, ja ar pirmajiem trim mēģinājumiem nav izdevies pieveikt desmit jardus.

Tāpat amerikāņu futbolā vēl ir citi noteikumi, spēlētājiem piešķirot noteikumu pārkāpumus, ja kaut kas netiek ievērots gan kontakta spēlē (piemēram, turēšana), gan bezkontakta veidā (pāragrs starts vai aizmugure). Jāatzīst, ka brīžiem sodus būs grūti saprast arī vidējam fanam, tomēr tiesneši izceļ šīs epizodes un paskaidro visiem.

Sezonas formāts atkarīgs no sacensību līmeņa. Piemēram, NFL sezonu aizvada no septembra līdz februārim, koledžu futbola sezonas garums ir no augusta līdz janvāra, savukārt CFL (Kanādas futbola līga) norisinās no jūnija līdz novembrim. Spēles norisinās visas nedēļas gaitā, tomēr galvenokārt tās ir brīvdienās.


Amerikāņu futbola likmju noteikumi

Svarīgi ir apkopot pēc iespējas vairāk noteikumus, kam jāseko līdzi, kad notiek likmju izdarīšana uz amerikāņu futbola spēlēm.

Daži no vienkāršākajiem likmju noteikumiem:

  • Kad likme var tikt izdarīta: dažādiem likmju tirgiem var būt citādāki noteikumi. Piemēram, dažas likmes būs pieejamas tikai pirms maču sākuma, kamēr citas var būt pieejamas tikai spēles gaitā. Cita veida likmes var būt pieejamas tikai konkrētā sezonas daļā.
  • Kā likme skaitās uzvarēta: arī šeit ir atkarīgs no likmes veida un kritērijiem. Piemēram, naudas līnijas (moneyline) likme būs atkarīga no rezultāta ceturtās ceturtdaļas beigās. Ja mačā nepieciešams pagarinājums un izvēlēta komanda uzvar, tas nebūt nenozīmē, ka arī likme būs uzvarēta.

Ļoti svarīgi ir apzināties katras likmes tipu, jo katram no tiem var būt sevi noteikumi, ko cilvēki nemaz neapzinās.


Amerikāņu futbola likmju skaidrojums

Pirms tu iepazīsties ar amerikāņu futbola likmju padomiem tev nepieciešams saprast vienkāršākās lietas, uz ko var izdarīt likmes. Viens no vienkāršākajiem veidiem ir saprast par pašiem populārākajiem likmju veidiem, kas tiek izdarīti šajā sporta veidā un kuri, protams, pieejami arī “Betsafe”.

  • Naudas līnija (moneyline): šis ir viens no galvenajiem likmju veidiem visos sporta veidos. Skaidrojums ir pavisam vienkāršs – tu prognozē, kura komanda uzvarēs spēles beigās.
  • Handikapa likme: šajā gadījumā cilvēki prognozē rezultāta starpību uz tablo. Tiks noteikta punktu starpība, un komandai būs tā jānosedz. Piemēram, ja tiek piedāvāts handikaps ar mīnusa (-) zīmi, tas nozīmē, ka komandai jāuzvar ar vismaz noteikto punktu skaitu, lai likme būtu uzvarēta. Ja handikaps ir ar plusa (+) zīmi, komanda var zaudēt, taču ne ar lielāku punktu skaitu kā norādīts likmē.
  • Kombinētā likme: daudziem patīk savās likmju kartītēs iekļaut vairākas likmes. Kombinētajā likmē iespējams uzvarēt tikai tādā gadījumā, ja visas likmes ir sekmīgas, līdz ar to arī risks šajā gadījumā krietni pieaug. Vismaz divas savienotas likmes izveido kombinēto likmi.
  • Prop likmes: šāda veida likmes attiecas uz individuālo sniegumu. Amerikāņu futbola gadījumā šādas likmes var būt par pirmo piezemējumu vai par pirmo bumbas pārtveršanu. Šāda veida likmes pieejamas live formātā, tomēr var būt pieejamas arī kā ilgtermiņa likmes, tādējādi izdarot savu prognozi pirms spēlēm.
  • Vairāk/mazāk likmes: šis ir viens no populārākajiem likmju veidiem. Šajā gadījumā tiek prognozēts, vai mača beigās tiks pārsniegts punktu skaits, ko prognozē bukmeikeri. Likmes var būt ne tikai par kopā gūtajiem punktiem, bet arī citām lietām, piemēram, piezemējumiem, noskrietajiem jardiem un citām lietām, tāpēc šo likmju veidu iecienījuši ļoti daudzi cilvēki.

Ļoti svarīgi ir saprast arī amerikāņu futbola likmju koeficientus, turklāt pieejami arī likmju kalkulatori, kas palīdz visā procesā. Šie rīki palīdz saprast, cik liels būs ieguvums no likmes, ja tā galarezultātā būs sekmīga, kā arī ļauj saprast likmes piepildīšanās varbūtību. Pateicoties detalizētam ieskatam, tev vajadzētu spēt izvēlēties labāko likmju tirgu, kā arī izveidot stratēģijas, ko piekopt likmju izdarīšanas laikā.



Amerikāņu futbola likmju padomi: uzvarošās stratēģijas

Viena no labākajām amerikāņu futbola likmju stratēģijām ir izstrādāt dažas uzvarošās stratēģijas. Protams, ir vairāki veidi, kā to panākt.

Pieredzējuši likmju veicēji, iespējams, pamanīs dažādus trendus, tomēr jaunpienācējiem iesakām pievērst uzmanību citām lietām. Piedāvājam detalizētu informāciju, kā katrs no veidiem var tev palīdzēt un kāpēc tie tiek uzskatīti par labākajiem amerikāņu futbola likmju padomiem.

Informācija par savainojumiem

Pirms uzvaru nesošas stratēģijas nepieciešams saprast, kuri spēlētāji būs pieejami komandai. Treniņu ziņojumi un informācija par traumām ir ļoti svarīga pirmsspēles sastāvdaļa, lai fani varētu saprast spēlētāju gatavību pirms mača. NFL obligāts noteikums ir izveidot sarakstu ar aktīvajiem un neaktīvajiem spēlētājiem.

Šādu ziņojumu ir nepieciešams iesniegt ne vēlāk kā 90 minūtes pirms spēles sākuma. Šādas informācijas uzzināšana būs ļoti svarīga, lai saprastu kādu likmi veikt. Ziņas par savainotajiem būs īpaši svarīgas tajā brīdī, ja spēlētājs bijis uz jautājuma zīmes, jo kāda līdera nedošanās laukumā pilnībā var mainīt spēles iznākumu.

Spēles norises vieta

Vēl viena būtiska lieta ir saprast, kur norisinās mačs. Vairāku gadu garumā komandas, kas spēlē savu skatītāju priekšā, tika uzskatītas par lielām favorītēm, jo tika uzskatīts, ka vietēji fani neļaus viesiem spēlēt savu iespēju robežās. Lai arī šāds viedoklis pastāv arī mūsdienās, mājinieki ne vienmēr ir favorīti, šo statusu izpelnoties tieši viesiem.

Lai arī mūsdienās mača norises vieta tik ļoti neietekmē piedāvātos koeficientus, likmju veicējiem tik un tā jāapsver, kā tas ietekmēs iznākumu. Piemēram, ja spēle risinās aukstos laikapstākļos, ir ļoti iespējams, ka komandai, kas ikdienā spēlē siltā pilsētā, var būt problēmas pielāgoties aukstajai temperatūrai. Tāpat komandām, kas spēlē iekštelpās, lielas priekšrocības būs tieši savās mājās nekā izbraukumos, kad mači būs svaigā gaisā.

Darbība abās pusēs

Iesakām arī apdomāt par līnijām, ko uz maču izliek bukmeikeri. Jebkuras līnijas mērķis ir panākt, lai uz abām pusēm tiktu veikts vienāds skaits likmju. Lai arī sagaidīt spēles sākumu reizēm var būt ļoti ienesīgi, uzzinot jaunāko traumu informāciju, laba izvēle var būt arī veikt likmi brīdī, kad bukmeikeri tikko publicējuši koeficientus. Tas norāda uz ekspertu pirmajām domām par to, kurai komandai ir pārsvars un cik liels.

Tā rezultātā likmju veicējiem ir iespējams veikt prognozi jau nedēļas sākumā, ja šķiet, ka kaut kas nav pareizi. Tāpat būtu jāmēģina saprast, kāpēc bukmeikeri izlikuši tieši tādu līniju, lai nepalaistu garām nekādu svarīgu informāciju, kas novedusi pie konkrēta koeficienta.


Likmes uz amerikāņu futbolu: tipiskākās kļūdas

Kā jau jebkurā jomā, arī, izdarot likmes uz amerikāņu futbolu, iespējams pieļaut kļūdas. Pēc šī apraksta izlasīšanas tev vajadzētu būt lielākai skaidrībai par notiekošajiem procesiem, tādējādi arī izvairoties no kļūdām. Mēs esam izcēluši vairākus klupšanas akmeņus, no kuriem vajadzētu izvairīties jau no pirmajām dienām. Esam pārliecināti, ka šo kļūdu zināšana var būt viens no labākajiem mūsu padomiem, ja vēlies veikt likmes uz sportu.

Uz pilnu banku

Tik visiem zināmais teiciens “neliec visas olas vienā groziņā” ir attiecināms arī uz amerikāņu futbola likmēm. Ar spēlētājiem var notikt jebkas, tāpēc nav gudri visu likmēm atvēlēto naudas summu likt uz vienu iznākumu. Ja ir kāda komanda, par kuru esi pārliecināts attiecīgajā nedēļā vai sezonā, iesakām likt tik lielu naudas summu, kuru nebūs žēl zaudēt, ja iznākums nebūs pozitīvs.

Statistikas ignorēšana

Visai prātīgi ir veikt likmes, balstoties uz notikumiem, kas risinājušies arī iepriekš. Piemēram, ja izlikta līnija par 24 vairāk/mazāk komandas A punktiem konkrētajā mačā, taču neviena no sezonas spēlēm komanda nav sasniegusi pat 20, nebūtu ieteicams domāt, ka pēkšņi uzbrukums atdzīvosies tieši šajā mačā. Sezonas sākumā būtu sarežģītāk balstīties uz iepriekšējo maču statistiku, tomēr ar katru nākamo kārtu situācijai vajadzētu kļūt skaidrākai.

Iespējamais risks pret laimestu

Sezonas gaitā ir spēles, kurās ir izteikta favorīte un fani ir visai pārliecināti, ka komanda jau no pirmajām minūtēm dominēs. Tādā gadījumā arī likmju līnijas noliecas vienas komandas virzienā, tādējādi iespējamais laimests ir minimāls, ja prognoze piepildīsies. Šajā gadījumā varētu arī nebūt ieteicams likt naudu uz favorīti, jo potenciālais laimests būtu minimāls un tik un tā pastāv risks zaudēt naudu.

Vai likmes uz amerikāņu futbolu var veikt arī live režīmā?

Jā, pie “Betsafe” ir iespējams veikt likmes uz amerikāņu futbolu arī spēles gaitā jeb live. Totalizators piedāvā dažāda veida likmes, ieskaitot pašas populārākās, par kurām stāstījām jau iepriekš. Katrs no koeficientiem ir ļoti konkurētspējīgs un regulāri tiek atjaunots, lai atbilstu reālajai situācijai, nodrošinot, ka ikviens klients iegūst godīgu un aizraujošu likmju izdarīšanas pieredzi.


Amerikāņu futbola likmju padomu kopsavilkums

Pēc šī padomu raksta izlasīšanas tev vajadzētu būt skaidrākai saprašanai par to, ko sagaidīt nākamajā reizē, kad veiksi likmi uz sportu. Lai apkopotu un nodrošinātu, ka vari izbaudīt labāko no amerikāņu futbola, tev vajadzētu sekot šīm lietām:

  • Būt saprašanai par spēles vispārīgajai noteikumiem;
  • Izmantot pašus populārākos likmju veidus;
  • Izstrādāt uzvarošo stratēģiju, veicot izmeklēšanu un uzzināt pēc iespējas vairāk;
  • Izvairīties no biežāk pieļaujamajām kļūdām.

Ja tu varēsi sekot iepriekšminētajiem punktiem, būs iespējams uzlabot savas zināšanas par likmju izdarīšanu uz amerikāņu futbolu.


Biežāk uzdotie jautājumi

Kā veikt likmes uz amerikāņu futbolu?

Likmju izdarīšana uz amerikāņu futbola spēlēm ir vienkārša. Vienkārši dodies uz sporta totalizatora sadaļu “Betsafe” mājaslapā, atrodi NFL sadaļu, izvēlies spēli un likmi, ko vēlies veikt. Pēc tam, kad lēmums ir pieņemts, pievieno savai likmju kartītei, atzīmē likmes daudzumu un apstiprini!

Kā strādā likmes uz amerikāņu futbolu?

Šī sporta veida fani var izdarīt likmes uz konkrētiem spēlētājiem vai komandām gan pirms mača, gan tā gaitā kopā ar “Betsafe”. Viņu plašais piedāvājums dod tev iespēju izdarīt likmes uz sportu, kas sevī ietver neskaitāmus likmju veidus, iekļaujot arī pašus populārākos, kas pieejami ar ļoti patīkamiem koeficientiem.

Kādi ir daži no amerikāņu futbola likmju noteikumiem?

Daži no amerikāņu futbola likmju noteikumiem attiecas uz pieejamajiem likmju veidiem un to izdarīšanas laiku. Tas var būt atkarīgs no likmju veida vai noteikumiem, kas saistīti ar konkrēto likmi.

Kas ir naudas līnija (moneyline) amerikāņu futbola likmju izdarīšanā?

Naudas līnijas likme ir tāda, kas liek izvēlēties mača uzvarētāju. Tā ir viena no vienkāršākajām likmēm, ko izdarīt, jo tajā nav iekļautas citas detaļas, piemēram, iznākuma starpība.