ASV prezidenta vēlēšanas 2024: Donalds Tramps un Kamala Harisa, koeficienti un prognozes

2024. gads iezīmējies kā pilns ar dažādām vēlēšanām visā pasaulē, tomēr neviens notikums nepārspēs ASV prezidenta vēlēšanas, kas norisināsies 5. novembrī. Intrigu netrūkst, un par ASV prezidenta krēslu cīnās Donalds Tramps un Kamala Harisa. ASV prezidenta vēlēšanu 2024 koeficienti pieejami “Betsafe”!



Pašreizējais ASV prezidents ir Džo Baidens, kurš amatā stājās 2021. gadā, nomainot Trampu. Baidens sākotnēji kandidēja arī šajās prezidenta vēlēšanās, tomēr viņa sniegums dažādās diskusijās raisīja šaubas par Baidena spējām vadīt valsti, jo 81 gadus vecais prezidents brīžiem izteicās ļoti nesakarīgi un pat jauca cilvēku vārdus. Tas viss noveda pie tā, ka 21. jūlijā Baidens pavēstīja, ka izstājās no vēlēšanām.

Demokrātu partijai aizstājēju ilgi nebija jāmeklē, jo Kamala Harisa bija gatava iesaistīties cīņā. Harisa ir par 22 gadiem jaunāka nekā Baidens, viņa ilgus strādājusi kā advokāte, bet kopš 2021. gada Harisa ir ASV viceprezidente jeb otra svarīgākā persona valstī. Harisa kļuva par pirmo sievieti viceprezidenti ASV vēsturē, bet tagad var kļūt par pirmo sievieti prezidenti valsts vēsturē un otro afroamerikāni. Atceries, ka “Betsafe” var veikt likmes uz ASV prezidenta 2024 vēlēšanām!

Donalds Tramps ASV prezidenta amatā bija laikposmā no 2017. līdz 2021. gadam. Republikāņu partijas pārstāvis ir krietni radikālāks savos izteikumos un darbībās nekā Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāti. Droši vien, ka lielākajai daļai labā atmiņā no Trampa prezidentūras palicis viņa plāns uzbūvēt pie Meksikas robežas lielu sienu, lai bēgļi nevarētu iekļūt ASV.

Skaidrs ir tas, ka Harisai vai Trampam būs jārisina dažādi gan iekšpolitiskie, gan ārpolitiskie jautājumi. Eiropai ļoti svarīgs ir Ukrainas jautājums, jo valstī jau trešo gadu atrodas Krievijas karavīri, kas cenšas okupēt valsti. ASV sniegusi lielu gan finansiālo, gan militāro palīdzību ukraiņiem, tomēr prezidenta vēlēšanu iznākums var ietekmēt palīdzību apmēru. Ja Harisa apgalvojusi, ka turpinās Baidena iesākto un palīdzēs Ukrainai, tad Tramps savos izteikumos bijis krietni skarbāks, norādot, ka palīdzība no ASV varētu tikt pat pilnībā pārtraukta, un Tramps vairāk vēlas miera sarunas starp iesaistītajām pusēm. Nevar aizmirst arī par konfliktsituāciju starp Izraēlu un Palestīnu, un ASV līdz šim dažādos veidos palīdzējusi abām pusēm.

Aplūkosim ASV prezidenta vēlēšanu 2024 prognozes, kas pieejamas “Betsafe”. Donalds Tramps ir favorīts bukmeikeru vērtējumā, tomēr viņa uzvara vairs nešķiet tik pārliecinoša, ja salīdzina ar periodu jūnijā vai jūlijā, kad pēc katras no Baidena intervijām arvien vairāk nācās apšaubīt viņa iespējas.

“Betsafe” piedāvā likmes arī uz citiem iespējamajiem prezidenta kandidātiem, tomēr maz ticams, ka cīņā iesaistīties vēl kāds politiķis. Tā kā tiek prognozēta Trampa uzvara, tad arī skaidrs, ka partiju cīņā tiek prognozēta Republikāņu partijas triumfs. Līdz ar ASV prezidentu noskaidrosies arī viceprezidents, un šeit piedāvātās opcijas ir dažādas. Kā galvenie pretendenti tiek minēti Marks Kellijs, Džošs Šapiro un Rojs Kūpers.

Atlikušie mēneši līdz ASV prezidenta vēlēšanām solās būt ļoti interesanti un saspringti. Neaizmirsti, ka “Betsafe” piedāvā labākās prognozes un koeficientus uz ASV prezidenta vēlēšanām!